Sposób przygotowania

Puszkę z mlekiem skondensowanym słodzonym gotujemy przez trzy godziny, w wodzie.
Budyń gotujemy na mleku z dodatkiem cukru.
Na pierwszą warstwę: Ugotowany, przestudzony budyń ucieramy z margaryną.
Dno tortownicy wykładamy herbatnikami. Na nie wykładamy budyń, stanowiący 1 warstwę deseru.
Na wierzch budyniowej masy znów kładziemy herbatniki.
Następnie, jako 2 warstwę wykładamy kajmak, czyli gotowane mleko skondensowane (słodzone) z puszki, po wystygnięciu.
Znów kładziemy herbatniki.
Dając poszczególne warstwy, dobrze jest po każdej wstawiać deser do lodówki do schłodzenia.
Na ostatnią warstwę, ubijamy śmietankę 30 procentową dużą (200-250 ml) na sztywno ze śnieżkami.
Po wyłożeniu 3 warstwy wstawiamy deser do lodówki.

Smacznego.

Jeśli deser ma być przeznaczony na tort urodzinowy, wg uznania robimy dekoracje.:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    uwielbiam takie słodkości
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    bardzo słodkie, ale raz na jakis czas kawałek takiego czegos chętnie sie zje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    uwielbiam!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pyszniutki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !