Sposób przygotowania

śliwki opłukać i zalać 3 szklankami przegotowanej wody odstawić w ciepłe miejsce na minimum 3 godziny,po tym czasie przelać do rondelka i gotować do miękkości.Ugotowane śliwki wyjąć z wywaru osączyć i pokroić w małe kawałki,następnie zmiksować je z miodem,otartą skórką z cytryny i gałką muszkatołową.Fasolę osączyć opłukać pod bieżącą wodą zalać wrzątkiem i moczyć przez godzinę a potem ugotować w wodzie której się moczyła,doprawić do smaku solą i pieprzem.Do fasoli dodać zmiksowane śliwki wymieszać i jeszcze chwilę gotować aby wszystkie składniki były miękkie.Do wywaru dodać koncentrat po0midorowy i śmietanę wymieszać i podawać posypaną natką pietruszki lub z plasterkami cytryny ewentualnie z suszonymi śliwkami na wierzchu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela8

    ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ciekawe połączenie smaków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !