Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb smażony na oliwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia
troszke wody
chleb czerstwy 1/2 bochenka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb smażony na oliwie

Często w domach zostaje nam suchy, czerstwy chleb. Aby móc go jeszcze wykorzystać,można go usmażyć na chrupko na tłuszczu.

Chleb kroimy na kromki. Rękę moczymy w wodzie i lekko zwilżamy kromki chleba wilgotną ręką.
Na patelnie dajemy troszkę tłuszczu i rozgrzewamy ją. Smażymy chleb z dwóch stron na złoty kolor. Po wyjęciu z patelni osączamy kładąc kromki chleba na papierze kuchennym, aby pochłonął nadmiar tłuszczu. Spożywamy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak