Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb smażony w jajku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko odrobinę
chleb 1/2 bochenka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb smażony w jajku

Jajka rozmęcamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy odrobinę mleka. Jeszcze raz mieszamy.
Chleb kroimy na kromki (doskonale nadaje się do tego też czerstwawy chleb, który nam został).
Każdą kromkę chleba maczamy z każdej strony w jajku.
Na patelnię wlewamy troszkę oliwy, rozgrzewamy i smażymy kromki chleba z dwóch stron aż jajko się zetnie. Spożywamy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak