Sposób przygotowania

Dzielimy ciasto na dwie blachy. Blachy smarujemy olejem i wykładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180stopni przez 30minut. W tym czasie gotujemy 3szklanki mleka z 3 łyżkami cukru. W jednej szklance rozrabiamy budynie i jak się zagotuje mleko wlewamy i gotujemy budyń. Jak budyń ostygnie dodajemy sok z cytryn 100ml i masło- miksujemy to. Zrobioną masą przekładamy ciasto francuskie. Na koniec robimy lukier: mieszamy wodę z sokiem cytryny następnie dodajemy cukier puder i tworzymy jednolitą masę. Lukrem smarujemy wierzch ciastka. Schładzamy w lodówce. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo smacznie się prezentuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mewilla

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    takiego ciasta nie znałem
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !