Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki z kaparami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso cielęce bez kości 500 g
kapary całe Smak 5 łyzek
sól
pieprz
papryka
Gałka muszkatołowa cała Prymat
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki z kaparami

Mięsko mielimy , dodajemy wszystkie przyprawy i wyrabiamy na idealnie gładką masę , pod koniec dodajemy poszatkowane kapary , muszą być naprawdę drobno pokrojone by się ładnie połączyły z miesem , napstepnie formujemy kuleczki i pieczemy w piekarniku na samej kratce jak na grillu :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 05.07.2012 07:12
ja wolę te małe bo nie mają tyle nasion w sobie ;)
Ania84 04.07.2012 23:38
a kapary które uzyłas te małe , czy owoce ?
Anna133 27.06.2012 08:40
nie , wręcz przeciwnie , nadają nie powtarzalny smak :)
aneciorek 26.06.2012 14:28
hmm ciekawe połaczenie?jakie sa w smaku?jeszcze nie jadłam kaparó w miesie?smaki sie nie kłoca?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak