Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 500 g
ziemniaki 3 szt
śmietanka 3-4 łyżki
jajko 2 szt
koperek 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kapustą

Kapustę pokroić na duże cząstki, w ósemki, zalać osolonym wrzątkiem, ugotować. Ziemniaki obrać i ugotować. Zmiksować kapustę i ziemniaki, doprawić do smaku sola i pieprzem, wbić żółtka, dodać śmietanę i koperek, dobrze wyrobić. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Do masy dodać ubitą pianę i natychmiast przełożyć do formy. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na ok. 30 min. Na powierzchni powinna się wytworzyć rumiana skorupka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak