Sposób przygotowania

Drożdzę mieszamy z łyżką cukru , mąkę , jajka , żółtko , olej i pozostały cukier , przełożyć do miski dodać lekko podgrzane mleko i drożdże , wyrabiamy na gładkie ciasto odkładamy ok 2/3 i dodajemy kakao by mieć 2 kolory i odstawiamy do wyrośnięcia , gdy podrosnie , zarobić je jeszcze raz i juz ułożyć w formie , gdy nam chwilkę podrosnie wkładamy do piekarnika na ok 45 min ;)

Komentarze

  • 6
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Pomimo iż drożdżowa wychodzi fajna i wilgotna ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania84

    Każda babka ma urok , i ta piaskowa i ta ucierana wilgotna , dla kazdego coś pysznego :)
  • 3
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Zgadzam się , jedni lubią piaskową ,a inni drożdżową , ja preferuję wszystkie ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wygląda pięknie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    andżelika1

    apetyczny widok sprawia, że nikt nie odmówi Ci, by się poczęstować babką
  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    uwielbiam babki które się udają wilgotne;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    pyszna babeczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !