Sposób przygotowania

Z mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować z cukrem. W odlanym mleku rozrobić budyń z mąką ziemniaczaną. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony płyn i zagotować do zgęstnienia. Odstawić do wystudzenia.

Ubić białka, dodać cukier i razem podbić. Dodawać stopniowo żółtka, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i mielone orzechy. Gładką masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypaną mąką dużej blaszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C, piec około 35 minut. Wystudzić w piekarniku.

Wystudzony budyń utrzeć z masłem, wsypać migdały i wlać olejek.

Biszkopt przekroić na pół, nasączyć ponczem (espresso+wódka), przełożyć kremem i złożyć. Masę krówkową podgrzać i posmarować nią wierzch ciasta, posypać płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    prezentuje się świetnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    domaskowa

    Dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pięknei wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    lozken

    Aż cieknie ślinka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !