Sposób przygotowania

Czereśnie umyć, wydrylować. Zagotować mleko ze szczyptą soli i korą cynamonową. Dodać kaszę rozmieszaną w szklance wody i gotować ok 10 minut na wolnym ogniu. Ostudzić. Utrzeć połowę masła z cukrem, wbijać po jednym żółtku. Wymieszać z kaszą. Delikatnie połączyć z ubita pianą. W naczyniu wysmarowanym masłem i wysypanym tarta bułką układać warstwami kaszę i czereśnie ( szklankę owoców razem z sokiem odłożyć ). Polać resztą masła i posypać cynamonem. Zapiekać w temperaturze ok 170 st. Pozostałe owoce razem z sokiem zmiksować z jogurtem, doprawić cukrem pudrem i cynamonem. Podawać zapiekankę polewając sosem jogurtowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !