Sposób przygotowania

Ciabattę lub bułkę przekrawamy wzdłuż. Czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do masła , dokładnie mieszamy. Powstałym masłem czosnkowy smarujemy bułki. Pomidora myjemy, a następnie kroimy w plasterki i układamy na dolnym spodzie bułki. Ser kroimy w plasterki i układamy grubą warstwę na pomidorach. Następnie układamy pokrojone w plasterki salami. Przykrywamy wierzchem bułki, a na wierzch jeszcze nakładamy ser oraz pomidory i posypujemy oregano. Pieczemy w temp. 220-250\'C. ok. 5-7 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie ciabatty na ciepło są najsmaczniejsze :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajna kolacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !