Sposób przygotowania

Pokrojone w kostkę mięso należy doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Smażymy je na rumiano na rozgrzanej patelni. Przekłądamy do garnka.
Do garnka dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. Lekko ją podsmażamy i przekładamy do mięsa.
Dodajemy przyprawy i bulionerki. Całość zalewamy 2 l wody. Doprowadzamy do zagotowania. Zmniejszamy gaz i gotujemy do miękkości. Makaron gotujemy al dente. Gotowy gulasz zaprawiamy mąką i podajemy razem z makaronem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Warto to jeść.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !