Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Najpierw przygotować bułeczki: w garnuszku podgrzać mleko, wkruszyć drożdże, dodać cukier, zamieszać i odstawić na 10 minut.

W misce wymieszać mąkę z solą, mlekiem w proszku, dodać żółtko i oliwę, zrobić dołek i wlać rozczyn drożdżowy, zagnieść miękkie, elastyczne ciasto, odstawić w misce pod przykryciem na 30 minut - ciasto mocno nie wyrośnie, ale rośnie w czasie pieczenia.

Po tym czasie nastawić piekarnik na 180 stopni, położyć papier do pieczenia na blasze.

Ciasto podzielić na 12 części (będą bardzo małe, ale o to chodzi), tworzyć z kawałków ciasta "sakiewki" i mocno spłaszczać, układać na blasze obok siebie.


Komentarze

  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    mniamniusie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    super przepis i świetne zdjęcie :)!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    WOW! Super Ci te bułeczki wyszły! Koniecznie muszę wypróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne bo domowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Wygladaja swietnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    edytazaw89@wp

    Robię podobne goście zawsze zachwyceni

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !