Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna do pieczywa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
majonez 2 łyżki
ser żółty 100 gram, startego
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypior pęczek, posiekanego

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna do pieczywa

Ja robię wersję ekspresową, czyli traktuję składniki blenderem. Ale po kolei:
Gotuję jajka na twardo (około 10 minut). Wylewam wrzątek, nalewam do garnka zimnej wody.Jak trochę przestygną to obieram.
Wyjmuję blender. Do pojemnika z końcówką siekającą wkładam obrane jajka, majonez, starty ser, posiekany szczypior, sól i pieprz. Włączam blender i pasta robi się sama ;) Po niecałej minucie jest gotowa.

Osoby nieużywające blendera pastę możną zrobić klasycznie, czyli:zetrzeć na tarce, na dużych oczkach, ugotowane jajka i żółty ser. Dodać posiekany szczypior, sól, pieprz i majonez. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 20.06.2012 17:00
spróbuję :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak