Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń kukurydziany z biszkoptami i kakao

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrobia kukurydziana 3 łyżki
cukier 3 łyżki
biszkopty okrągłe
kakao do posypania
aromat migdałowy
mleko 500 (niskotłuszczowe)

Przepis i sposób przygotowania na: budyń kukurydziany z biszkoptami i kakao

Odlałam pół szklanki mleka, resztę zagotowałam. W szklance z mlekiem rozrobiłam skrobię kukurydzianą i cukier, dodałam pare kropel aromatu migdałowego. Wlałam do gotującego się mleka. Zagotowałam ciągle mieszając. Przełożyłam do miseczki, dodałm biszkopty a na wierzch posypałam kakao.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 20.06.2012 18:53
a takiego nie jadłam :)
treonina 20.06.2012 17:02
prosty i bardzo smaczny deser :-)
patusia 20.06.2012 16:21
Lubię takie deserki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak