Sposób przygotowania

Suszone pieczarki zmielić w młynku do kawy lub rozbić w ciężkim moździerzu.
Mięso pokroić w grube plastry i obsmażyć na smalcu razem z posiekaną cebulą.
Zalać gorącą wodą, nakryć i dusić do miękkości dodając rozdrobnione suszone pieczarki, ziele angielskie, listek laurowy i sól czosnkową.
Kiedy mięso jest miękkie - zagęścić sos zawiesiną z mąki pszennej i wody.

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !