Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 sztuka
kalafior 1/2 sztuki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
posiekane zioła 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
masło 2 łyżki
curry i sól do smaku
ryż dziki 2 torebki
ryż basmati 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe

Kalafiora podzielić na różyczki. Włożyć na 7 minut do posolonego wrzątku. Odcedzić i osączyć. Ugotować ryż. Mięso opłukać. Pokroić je w paski. Każdy pasek skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i masło. Różyczki kalafiora oprószyć curry i smażyć 2-3 minuty. Paski mięsa posypać obficie ziołami. Nadziewać je na szpadki na przemian z kalafiorem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 14.04.2011 00:22
bardzo fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak