Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp z masłem ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp
bułka tarta pikantna 1 szkl.
jajko 2 szt.
mąka 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól
oliwa 1 łyżka
cytryna 1 szt.
masło ziołowe
masło 1/4 kost.
czosnek 2 ząbki
koperek 3 łyżki
szczypiorek usiekany 3 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
imbir starty
estragon 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
ser żółty 2 (tarty)
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: karp z masłem ziołowym

karpia sprawić dokładnie opłukać pokroić na dzwonka osolić.Cytrynę sparzyć wrzątkiem przekroić na połowę wycisnąć sok na dzwonka karpia,oprószyć mąką zanurzać w rozkłóconych jajkach obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanej oliwie wymieszanej z masłem.Usmażonego karpia włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika na 10-15min.w temp.150st.Masełko utrzeć wymieszać z serem,posiekanymi ziołami i roztartym czosnkiem oraz przyprawami do smaku dokładnie wymieszać i schłodzić.upieczoną rybę udekorować koperkiem i plasterkami cytryny podawać z masełkiem ziołowym mocno schłodzonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.09.2013 00:28
z takim masełkiem na pewno wyśmienity
Wafelek2601 01.09.2013 16:52
Mniam, pyszna ryba
Seba 16.04.2013 09:38
smakowita rybka
irenka 02.09.2012 16:10
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak