Sposób przygotowania

Zagotować rochę więcej, niż szklankę mleka, a w pozostałym mleku rozprowadzić budyń.
Do wrzącego mleka wsypać cukier waniliowy i odrobinę cukru kryształu - wlać rozrobiony budyń i bardzo sprawnie wymieszać do zgęstnienia.
Wylać gęsty budyń na płaski talerz i pozostawić do ostygnięcia.
Ciasteczka Digestive przesypać do malaksera i rozdrobnić pulsacyjnie na dosć drobno.
Serek Mascarpone wymieszać z żółtkami, ostudzonym budyniem i jogurtem greckim - dolać nieco ajerkoniaku i ucierać, aż powstanie gładka jednolita masa.
Wstawić do lodówki na godzinę.
Zmielić orzechy i migdały - uprażyć na suchej patelni i ostudzić.
Pokruszyć sezamki.
Przygotować w tym czasie pucharki lub szklaneczki.
Wymieszać w blenderze uprażone i ostudzone orzechy i migdały, ciasteczka Digestive oraz sezamki.
Układać warstwami krem i przesypywać go warstwą kruszonki.
Schłodzić w lodówce, a przed podaniem polać wierzch ajerkoniakiem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !