Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane bułeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 2 sztuki
pieczarki 6 sztuk
cebula 1/2 sztuki
ogórki konserwowe 3 sztuki
pomidor 1 sztuka
szynka 3 plastry
ser 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 1 łyżka
ketchup wg uznania
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane bułeczki

Bułki podzielić na połowy. Połówki przeciąć nożem na pół nie docinając do końca.

Pieczarki umyć, pokroić w plastry, przesmażyć na maśle. Dodać obraną i drobno pokrojoną cebulę. Dodać też pokrojone w kostkę ogórki, wymieszać, wyłączyć gaz, dodać ser pokrojony w ślimaczki i szynkę oraz pomidory pokrojone w kostkę. Wymieszać doprawić do smaku. Można dodać majonez.

Bułki opiec w piekarniku i w gorące nakładać przygotowany farsz, polać ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 22.06.2012 13:00
przepyszne
parysek10 20.06.2012 15:50
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak