Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

młoda kapusta zasmażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 główka
koperek 1 pęczek
kiełbasa śląska 3 laski
smalec 1 łyżka
mąka 2-3 łyżki
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: młoda kapusta zasmażana

kiełbasę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na smalcu.
kapustę szatkujemy, dodajemy do podsmażonej kiełbasy, podlewamy szklanką wody, doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem, dusimy do miękkości w razie potrzeby podlewając wodą, potem dodajemy masło i koncentrat pomidorowy oraz drobno posiekany koperek. na końcu dodajemy mąkę, cały czas mieszamy, żeby nie zdobiły się grudki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 28.08.2012 19:16
mniam
marzenciak1985 28.08.2012 19:12
mniam
Dorian 05.07.2012 07:54
super smaczna
marcinek 24.06.2012 16:23
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak