Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w ketchupowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
ogórki konserwowe 4 sztuki
zielenina 1/4 pęczka
ketchup wg uznania
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w ketchupowym sosie

Kukurydzę osączyć z zalewy, ogórki pokroić w kostkę, zieleninę umyć i drobno posiekać. Połączyć potrzebną ilość ketchupu i majonezu, ketchup i majonez w proporcjach dwie łyżki ketchupu jedna majonezu. Dodać kukurydzę, zieleninę i ogórki, wymieszać.
Można doprawić do smaku, sos powinien być gęstszy od warzyw.

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połowy. Oprószyć solą i pieprzem.

Sos wylać na półmisek. Zatopić w nim połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak