Sposób przygotowania

Mięso i wątrobę umyć, zalać wodą i postawić do gotowania, dodać obrane i umyte por, marchew i natkę pietruszki. Wątrobę gotuje się ok. 15 minut dlatego musimy ją wyjąć wcześniej, a mięso gotować do miękkości. Można posolić. Mięso i wywar wystudzić.

W wywarze namoczyć bułki i zemleć razem z wątrobą mięsem i cebulą. Masę wymieszać, wbić jajka i doprawić do smaku. Gdyby masa była zbyt sucha dodać troszkę wywaru.

Formę na pasztet albo naczynie żaroodporne wysmarować olejem, można też posypać bułką tartą i wyłożyć przygotowaną masę. Wyrównać i piec ok. 50 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !