Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę, wrzucić kawałek obranego selera, polówkę cebuli, liście selera i lubczyku, pokrojoną w plasterki marchew i zagotować. Po około 5minutach od zawrzenia wrzucić pokrojone na ćwiartki buraczki (razem z łodygami). Gotować aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wyjąć liście selera i lubczyku, seler i cebulę. Dodać posiekany koperek. Można podawać z łyżką śmietany lub pasztecikami z kiszoną kapusta i grzybami. Barszcz nabierze więcej koloru i smaku jeśli przed podaniem dłuższą chwilę postoi jeszcze w garnku (można go także lekko przestudzić i znowu podgrzać)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Uwielbiam wszelkie zupy z buraków.
  • 5
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Barszczyk wygląda smakowicie i na pewno tak smakuje.
  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo lubię barszczyk
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    uwielbiam barszczyk
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Barszczyk w każdej postaci jest smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Super, właśnie jutro taki zrobię, dzięki za przepis:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Bardzo lubię ta zupę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Zupka marzenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    pyszny
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszny! a jaki ładny kolorek ma:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !