Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULPETY W SOSIE CHRZANOWYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
chrzan 3 łyżki
śmietana 1/2 szkl
masło 2 łyzki
rosół warzywny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PULPETY W SOSIE CHRZANOWYM

Mięso wyrób z drobno pokrojoną przesmażona cebulą, jajkiem, bułką, mąką, sola i pieprzem. Formuj pulpeciki. Kostki rozpuść w litrze wody, zagotuj. Do bulionu wrzucaj partiami pulpeciki. Wyjmuj po 3 minutach. Rozpuść masło, wsyp mąkę pszenną i ciągle mieszając wlewaj bulion i śmietanę. Dodaj chrzan. Włóż pulpety i podgrzej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 02.08.2012 13:49
uwielbiam sosy chrzanowe ale niestety rzadko je robię bo mąż chrzanu nie tknie
Betka 23.06.2012 17:42
fajne pulpeciki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak