Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kurczaka w chrupiącej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
Kurczak panier do drobiu Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kurczaka w chrupiącej panierce

Kroki postępowania

1
1. Z piersi z kurczaka należy wykroić kotlety. Każdy delikatnie ubijamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Kotlety z kurczaka w chrupiącej panierce foto
2
2. Jajko rozbijamy z solą i pieprzem. Każdy kotlet panierujemy w tak przygotowanym jajku.
Krok 2 - Kotlety z kurczaka w chrupiącej panierce foto
3
3. Panierkę wysypujemy na większa miseczkę i obtaczamy w niej każdy z kotletów.
Krok 3 - Kotlety z kurczaka w chrupiącej panierce foto
4
4. Tak wyglądają opanierowane kotlety.
Krok 4 - Kotlety z kurczaka w chrupiącej panierce foto
5
5. Na rozgrzanej patelni smażymy każdy kotlet, aż będzie ładnie rumiany i chrupiący.
Krok 5 - Kotlety z kurczaka w chrupiącej panierce foto
6
6. Tak wyglądają gotowe kotlety.
Krok 6 - Kotlety z kurczaka w chrupiącej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.01.2014 23:04
Dobre takie.
Natalia/tubisiek 22.08.2012 15:18
moje ulubione mięsne danie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak