Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
serek homogenizowany 250 ml
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
truskawki świeże kilka sztuk
olej do smażenia 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z truskawkami

Jajka, serek i 3 łyżki oleju miksujemy. Dodajemy makę i proszek do pieczenia całosc dokładnie miksujemy na gładką masę. Truskawki płuczemy i szypolkujemy osuszamy. kroimy według uznania wrzucamy do ciasta delikatnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smazymy złociste placuszki. mozna posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 05.09.2012 22:32
o pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak