Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki wieprzowe plus sałata

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
ogórek kiszony 2 sztuki
cebula 1 sztuka
musztarda ziarnista 2 łyżeczki
sos pieczeniowy 250 ml
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: roladki wieprzowe plus sałata

Kroki postępowania

1
Plastry schabu dobrze rozbić. Przyprawić. Posmarować musztardą. Na każdym plasterku ułożyc pióra cebuli, ogórka, jajka i opcjonalnie papryki. Dobrze zwinąć. Podsmażyć. Zalać sosem. Dusić na małym ogniu
Krok 1 - roladki wieprzowe plus sałata foto
2
Sałatę opłukać, podrzeć na mniejsze kawałki. Dodać śmietanę i kminek. Przyprawić. Odstawić do lodówki
Krok 2 - roladki wieprzowe plus sałata foto
3
Roladki podawać z ziemniakami i salatą.
Krok 3 - roladki wieprzowe plus sałata foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 06.07.2012 12:57
ale smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak