Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z budyniem i czerwonymi porzeczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 2 szklanki
żółtko jajek 2 szt
masło 100 g
margaryna 200 g
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
budyń śmietankowy 2 szt
cukier drobny 1 szklanka
mleko 3 szklanki
porzeczki 1 szklanka
czekolada mleczna 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z budyniem i czerwonymi porzeczkami

Kroki postępowania

1
Zagnieść ciasto z maki wymieszanej z proszkiem, margaryny,żółtek i trzech łyżek cukru( w razie potrzeby można dodać łyżkę kwaśnej śmietany). Zawinąć ciasto w folię spożywczą i włożyć na 2 godziny do lodówki.
Krok 1 - Tarta z budyniem i czerwonymi porzeczkami foto
2
Ciasto cienko rozwałkować i wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem blachę. Zetrzeć na ciasto czekoladę.
Krok 2 - Tarta z budyniem i czerwonymi porzeczkami foto
3
Ugotować budyń na mleku( na 3 szklankach z resztą cukru). Do gorącego budyniu dodać masło i poczekać, żeby się roztopiło. Wymieszać i wylać na ciasto. Na jeszcze ciepły budyń wysypać porzeczki.
Krok 3 - Tarta z budyniem i czerwonymi porzeczkami foto
4
Piec w temperaturze ok. 190 stopni około 45 minut. Można podawać na zimno lub na ciepło.
Smacznego.
Krok 4 - Tarta z budyniem i czerwonymi porzeczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 19.06.2013 13:09
ale kusząco
romanrafal
romanrafal 25.12.2012 15:23
extra,świetna
Natalia/tubisiek 30.08.2012 17:30
na pewno smaczne :)
Aneta2604 28.08.2012 16:45
mniam
motylwe 20.06.2012 17:45
pycha
tessinka 20.06.2012 14:26
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak