Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA TRUSKAWKOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
mąka 1 kg
margaryna 1 szt
cukier wanilinowy 1 szt
cukier 1 szkl
mleko 1 szkl
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżreczki

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA TRUSKAWKOWA

Truskawki umyć i odsączyć. Margarynę rozmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Z białek ubić pianę. Do margaryny dodać po jednym żółtku i zmiksować. Następnie mleko proszek do pieczenia i mąkę i białka wszystko wymieszać. Ciasto wylać na brytfankę. Powrzucać truskawki i upiec około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak