Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHLEB ŻYTNI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 100 g
mąka żytnia 100 g
zakwas żytni 70 g
Ciasto:
woda 250 g
cukier 30 g
mąka żytnia 250 g
sól 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CHLEB ŻYTNI

Z wody, maki żytniej, zakwasu żytniego zrobić rozczyn najlepiej na noc żeby chwile postał. Następnie dodajemy mąkę, sól, cukier, wodę dobrze mieszamy. Przekładamy do foremki keksowej i pieczemy godzinę w 190 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak