Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z kurczakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por kawalek
filet z kurczaka 1 sztuka
śmietana 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
bazylia do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z kurczakiem

W 2 litrach wody gotujemy obrane warzywa i mieso z kurczaka ok 40 minut. nastepnie wyjmujemy warzywa , marchewke mozna zetrzeć na tartce i dodac do zupy. Pieczarki myjemy kroimy cienkie półplasterki i doprawione dusimy do miekości dodajemy do rosołu gotujemy 10 minut.kurczaka wyjmujemy i dzielimy na mniejsze kawalki , dodajemy do zupy. Śmietane hartujemy dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 28.03.2013 17:15
super zupka na obiad
AGNIESZKA144 24.08.2012 19:04
SMACZNA
madi356 29.07.2012 18:31
fajny przepis
ronald88 20.06.2012 21:53
super
beatkaa153 20.06.2012 15:45
Też taką robię bardzo smaczna.
Rafał10 20.06.2012 13:28
ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak