Przepis i sposób przygotowania na: Sos curry - czerwony
Dodać resztę składników i zmiksować jak najdrobniej.
Sos nadaje się do duszenia ryb i krewetek oraz drobiu.
trawa cytrynowa | 1 szt. |
suszone pomidory | kilka szt. |
kolendra | średni pęczek |
papryczka chili | 1 mała |
pasta pomidorowa | 1 łyżka |
czosnek | 2 ząbki |
imbir | mały kawałek |
liście limonki kaffir | 4-5 szt. |
olej sezamowy | 1 łyżeczka |
oliwa | 2 łyżki |
sos sojowy | 1-2 łyżki |
papryka mielona | do smaku |
mleko kokosowe | 1 puszka |
papryka | 2-3 (pieczona) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: