Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tuńczykowy z groszkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 sztuki
olej 3/4 szklanki
sok z cytryny 1 sztuka
ocet 8 łyżeczek
sól do smaku
groszek zielony 1 opakowanie
tuńczyk w sosie własnym 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tuńczykowy z groszkiem

Żółtka wymieszać z sokiem z cytryny. Dodawać po łyżce oleju i cały czas mieszać dokładnie aż powstanie jednolita masa. Tuńczyka odcedzić z wody i dodać ocet, groszek oraz przyprawy. Wszystko wymieszać i dołożyć do wcześniej przygotowanego sosu. Wymieszać. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.03.2014 23:23
ciekawy pomysł
gusia1000 16.02.2014 00:21
Dobry jest taki sos.
Angelika10 25.02.2013 13:38
fajny
IlonaAlbertos 09.07.2010 00:18
Bardzo fajny przepis, na pewno z niego skorzystam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak