Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z ogórkiem kwaszonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jajko 2 sztuki
koperek 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
sól
tłuszcz do smażenia
ogórek kwaszony 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z ogórkiem kwaszonym

Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajka, przyprawę do wieprzowiny, sól, pieprz i bułkę tartą wg uważania. Ogórki kroimy w kostkę i odciskamy z soku, dodajemy do mięsa wraz z koperkiem. Wyrabiamy masę mięsną, z której formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Kotleciki smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 20.06.2012 13:32
smacznie wygląda ;)
Agnieszka91 20.06.2012 12:45
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak