Sposób przygotowania

Jajka zmiksować robotem z kefirem, mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i szczyptą soli.
Odstawić na pół godziny do spęcznienia.
Następnie sprawdzić konsystencję - rozrzedzić kefirem lub zagęścić mąką.
Porcje ciasta wylewać na patelnię z rozgrzanym olejem, posypać jagodami i nakryć ciastem - smażyć z obu stron na rumiano.
Osączać na papierowym ręczniku.
Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    cudne, GDZIE MOJE JAGODY!!!
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !