Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa verde z miętą i anchois

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięta kilka gałązek
natka pietruszki średni pęczek
czosnek 2 ząbki
kapary mała łyżeczka
korniszon 1 średni
musztarda 1 łyżeczka
ocet winny do smaku
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa verde z miętą i anchois

Posiekać umytą i osączoną miętę oraz pietruszkę (same listki), wrzucić do blendera, dodać anchois razem z oliwą, wyciśnięty czosnek, pokrojonego korniszona, musztardę, kapary i oliwę.
Zmiksować na sos - nie musi być zupełnie gładki.
Doprawić do smaku octem winnym i rozrzedzić oliwą do ulubionej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 08.02.2013 23:10
zaciekawił mnie ten przepis ;)
Habibi 14.07.2012 22:51
Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak