Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Mąki i proszek do pieczenia połączyć razem i pomału dodawać do piany. Na koniec dodać kakao. Upiec biszkopt, następnie przekroić go i pączkować 1 szklanką esencji herbaty z 3 torebek, połączyć z szklanką rumu + spirytus ma być tego ok 1/2 litra.
Masa:
Ze składników na masę ugotować budyń, następnie utrzeć masło i dodawać budyń. Do tego dodać 3 łyżki startej czekolady i 3 łyżki kokosu.
Placek przekroić na połowę, napączować i posmarować masą, ułożyć bezy. Na bezy drugą połowę masy i drugą część placka napączowanego. Na górę placka asa i potarta czekolada.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    na pewno pyszzny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    trochę pracy, ale warto dla smaku i jakości...
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    chelsi

    pyyyysznyuyyy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !