Sposób przygotowania

Mięso (ja użyłam szynki wieprzowej) wymieszać z jajkiem, solą, pieprzem i bułką tartą. Oba sosy przelać do garnka. Dodać do nich kukurydzę razem z zalewą, wymieszać i zagotować. Pieczarki pokroić w półplasterki, podsmażyć na oleju, lekko doprawić solą i pieprzem, dodać do sosu. Z mięsnej masy formować niezbyt duże kuleczki i wrzucać je do sosu. Gotować ok. 10-15 minut, mieszając, żeby się nie przypaliło.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    lubię klopsiki, chetnie zrobie :)
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Klopsiki w takim sosie z chęcią bym zjadła.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !