Sposób przygotowania

Melona obrać ze skóry i przepuścić przez sokowirówkę.
Powinno wyjść litr soku.
Do soku melonowego dodać wyciśnięty sok z cytryny oraz spirytus.
Wymieszać i osłodzić do smaku miodem lipowym.
Rozlać do butelek i odstawić na 2 miesiące w chłodne ciemne miejsce.

Uzyskany kolor nalewki będzie się różnił w zależności od gatunku użytego melona.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    Super, takiej jeszcze nie piłam:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    warto zrobic

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !