Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kotleciki mielone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dkg
pieprz do smaku
chili 2-3 szczypty
sól do smaku
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
kajzerka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kotleciki mielone

Bułkę (najlepiej czerstwą) namoczyć w wodzie. Mięso zmielić. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, wyciśnięty czosnek, jajko, odciśniętą z wody bułkę, pieprz, sól i chili. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy formować niezbyt duże kotleciki. Obtaczać je w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na średnim ogniu, na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 17.06.2013 21:46
Lubię takie kotleciki.
octo 13.07.2012 23:43
uwielbiam kotley mielone
Weronika_eM 01.07.2012 22:43
ładnie zrumienione
ziutula
ziutula 25.06.2012 11:25
i na obiad i do chleba na zimno....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak