Sposób przygotowania

Bułkę (najlepiej czerstwą) namoczyć w wodzie. Mięso zmielić. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, wyciśnięty czosnek, jajko, odciśniętą z wody bułkę, pieprz, sól i chili. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy formować niezbyt duże kotleciki. Obtaczać je w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na średnim ogniu, na rumiano z obu stron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i na obiad i do chleba na zimno....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ładnie zrumienione
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    uwielbiam kotley mielone
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Lubię takie kotleciki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !