Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser mleczno-truskawkowy z lodami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone 150 ml
truskawki 15-20 dag
galaretka truskawkowa 1 szt
lody
sos tiramisu do smaku
Liście mięty 4-5 szt
biała czekolada 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser mleczno-truskawkowy z lodami

Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki, zmiksować. Galaretkę rozpuścić 1/2 szkl gorącej wody, ostudzić. Mleko ubić, połączyć z truskawkami i tężejąca galaretką, wyłożyć do pucharków, odłożyć do lodówki do stężenia. Na zimną galaretkę ułożyć po gałce lodów, polać sosem tiramisu, ozdobić listkiem mięty i posypać utartą biała czekoladą, od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.03.2014 09:30
apetyczny deserek
plocia 06.08.2012 21:11
Świetne pucharki
Sylwia56
Sylwia56 27.07.2012 12:50
pyszniutki
iknkirke 25.07.2012 11:25
mniam
Magdalena/Madija 30.06.2012 15:22
smaczny;)
reniatka 26.06.2012 11:21
mmm świetny pomysł na deser!
mela25 22.06.2012 08:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak