Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem z porów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 2-3
cebula 1 duza
serek topiony ze szczypiorkiem 10 dkg
masło 2-3 łyżki
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa cała Prymat
bulion 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem z porów

oczyszczone i wypłukane pory kroimy w talarki , cebulę w kostkę. W rondlu rozpuszczamy masło i wrzucamy posiekane warzywa . Smażymy aby leciutko się zeszkliły cały czas mieszając.. Następnie zalewamy bulionem i na małym gazie gotujemy. gdy warzywa są już miękkie dodajemy pokrojony w kostkę serek i mieszając gotujemy jeszcze do rozpuszczenia się. Na koniec doprawiamy solą jeśli trzeba .....pieprzem i odrobiną gałki . Wszystko na końcu miksujemy blenderem . Można podać z kleksem śmietany , bardziej kalorycznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 03.10.2013 08:22
lubię takie zupki.
jeta72 27.06.2013 10:44
smaczna :-)
agataw1990 14.08.2012 14:24
z pewnością wypróbuję!
caralajna 17.07.2012 13:35
uwielbiam pory pod każdą postacią :)
Anna169Hosz 07.07.2012 17:15
Smaczna.
anemon 02.07.2012 20:56
Bardzo apetyczna i mocno kremowa, czyli taka jaką lubię.
kuklik 30.06.2012 15:05
apetyczna
ben-ka 25.06.2012 00:21
uwielbiam takie zupki.
alaaa 24.06.2012 17:39
z chęcią bym zjadła,wygląda ładnie
IZABELA29 21.06.2012 08:16
jak ładnie podana...
ronald88 20.06.2012 21:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak