Sposób przygotowania

Jagody przebrać, opłukać, osączyć z nadmiaru wody i zasypać cukrem żelującym i cukrem waniliowym.
Dodać skórkę i sok z cytryny.
Całość wymieszać i odstawić na 2 godziny pod przykryciem.
Garnek z jagodami postawić na ogniu, wlać wino i ogrzewać do zawrzenia - gotować jeszcze kilka minut.
Konfiturą napełnić wyparzone małe słoiczki, zakręcić wygotowanymi pokrywkami i ustawić dnem do góry - zabezpieczyć grubym ręcznikiem lub kocem i pozostawić do zupełnego ostygnięcia.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !