Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl.
margaryna 1/2 kostki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier 3/4 szkl.
żółtko jajek 3 szt
jajko 1 szt
śmmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche

Na stolnicę wysypać mąkę,posypać proszkiem, cukrem, cukrem waniliowym. Następnie zrobić rowek, wbić do niego żółtka i jajko oraz margarynę. Posiekać nożem. Dodawać śmietany i wyrobić ciasto. Rozwałkować, dać na brytfankę i piec w temp. 180 st przez 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.08.2012 08:01
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak