Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwina

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina 1 pęczek
woda 2 litry
koper posiekany 2 łyżki
jaja 3-4 sztuki
kość na wywar 1 sztuka
sól
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Botwina

Kość po umyciu przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy wywar dodając przyprawy. Botwinkę siekamy drobno, koper też. Gdy wywar będzie gotowy dodajemy botwinę i dalej gotujemy przez 15 minut. Pod koniec gotowania barszcz zabielamy śmietaną i dodajemy do smaku sól oraz pieprz. Na koniec dodajemy posiekany drobno koperek i jajka ugotowane na twardo i pokrojone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak