Sposób przygotowania

Słoninę umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę. Wrzucamy ją do garnka i topimy na wolnym ogniu. Kiełbasę, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mięsa. Kiedy słonina będzie już prawie stopiona dodajemy pozostałe składniki i doprawiamy kucharkiem. Stopić do końca, odstawić w chłodne miejsce a po wystygnięciu wstawić do lodówki. Idealne na kanapki, można podawać z ogórkiem małosolnym.

Komentarze

  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    coś po staropolsku...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    z ogórkiem super:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !