Sposób przygotowania

Ocet zagotować z wodą i przyprawami - gotować 15 minut pod przykryciem.
Zalać wypestkowane śliwki i pozostawić na 8-12 godzin do zmacerowania.
Następnie odcedzić śliwki, zlać marynatę do garnka, dodać miód, sok z cytryny i ocet jabłkowy.
Zagotować na dużym ogniu, zmniejszyć płomień i ogrzewać, aż częściowo odparuje i skoncentruje.
Ostudzić, zlać do butelki i trzymać w lodówce.
Używać do surówek, czerwonego barszczu i marynat.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika79

    ciekawe
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    to musi byc smaczne
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Śliwki pozostałe po produkcji octu wykorzystać do gulaszu, pieczonego mięsa, sosu śliwkowego czy ketchupu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !