Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej, dodać mąkę i bardzo drobno posiekaną cebulę, podsmażyć. Do rondelka wlać wino i gotować do momentu odparowania połowy płynu. Następnie wlać 1 szkl wody, dodać bulionetkę, musztardę i gotować około 10 minut. Sos połączyć z usmażoną cebulą, gotować około 2-3 minuty. Przyprawić do smaku szczyptą świeżego imbiru, pieprzem i solą.( Do sosu można dodać łyżkę śmietanki)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm fajny;)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowity sosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszny sosik.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !